Welkom bij Dans! Zaanstad

Home / Welkom bij Dans! Zaanstad


Voor een breed aanbod van danslessen ben je bij Dans Zaanstad op het juiste adres.

Wij hebben jaren onder de naam Dansschool Arabesque onze lessen gegeven. Arabesque is een franse term uit de balletwereld, het was dan ook allemaal begonnen bij een kleine balletschool. In de loop der jaren zijn wij uitgegroeid tot een grotere organisatie die zich met passie een belangrijke positie in de amateurdans-wereld heeft verworven. Zo zijn veel leerlingen van onze dansschool uitgevlogen naar dansacademies zoals Lucia Marthas, Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten en het ROC Dans.

Onze leerlingen ervaren wekelijks het plezier van bewegen, het ontdekken van de muzikaliteit, samenwerken in een team als het ontwikkelen van het individu. Met dank aan de gedreven docenten die allemaal actief zijn in het werkveld als uitvoerend danser of choreograaf en hun passie willen doorgeven! Bij ons wordt er geïnvesteerd in de leden door ze persoonlijke aandacht te bieden die ze nodig hebben.

Om dansen voor iedereen mogelijk te maken heeft Dans Zaanstad een vast laag tarief en werken we samen met Meedoen Zaanstad van de gemeente Zaanstad voor gezinnen met lagere inkomens. Voor dans heb je niet meer nodig dan je lichaam, muziek en een podium! Dans Zaanstad organiseert daarom ook kleine optredens tussendoor en een grote eindvoorstelling aan het einde van het seizoen in het prachtige Zaantheater.